facebook STYLOWI instagram pinterest
KONTAKT
KONTAKT



KATEGORIE

BABKI
BABKI

BROWNIE
BROWNIE

PIECZYWO
PIECZYWO

CIASTA
CIASTA

CIASTKA
CIASTKA

CIASTO FILO
CIASTO FILO

CIASTO FRANCUSKIE
CIASTO FRANCUSKIE

DESERY
DESERY

DROŻDŻOWE
DROŻDŻOWE

INNE
INNE

KRAJANKI
KRAJANKI

LODY
LODY

MAKARONY
MAKARONY

MIĘSO
MIĘSO

MUFFINKI I BABECZKI
MUFFINKI I BABECZKI

NAPOJE
NAPOJE

PĄCZKI
PĄCZKI

PANCAKES I NALEŚNIKI
PANCAKES I NALEŚNIKI

PIERNIKI
PIERNIKI

PIEROGI
PIEROGI

PIZZA
PIZZA

PODRÓŻE
PODRÓŻE

PRALINKI
PRALINKI

PRZETWORY
PRZETWORY

RYŻ
RYŻ

SAŁATKI
SAŁATKI

SERNIKI
SERNIKI

SZARLOTKI, JABŁECZNIKI
SZARLOTKI, JABŁECZNIKI

TARTY
TARTY

TORTY
TORTY

ZUPY
ZUPY




O MNIE


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów blogi kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Mini bezy z kremem czekoladowym

 

Mini bezy z kremem czekoladowym

Małe co nieco dla słodkich łasuchów! Przeurocze mini bezy z kremem czekoladowym to idealny poczęstunek dla Twoich gości a do tego wspaniała dekoracja stołu :) Bezy są chrupiące w środku i ciągnące się wewnątrz. Krem dla oszczędzenia czasu można wykonać dzień wcześniej :)



Składniki na około 8 sztuk bez:

  • 2 białka w temp. pokojowej
  • 130 g drobnego cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

 

Składniki na krem czekoladowy:

  • 50 g miękkiego masła
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 100 g czekolady deserowej

 

Białka ubijamy na sztywno. Cukry mieszamy ze sobą a następnie stopniowo po 1 łyżce dodajemy do ubitego białka nadal ubijając. Ubijamy do momentu, aż piana zacznie lśnić.

Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia i rysujemy w odstępach 16 krążków o średnicy około 5 cm. Ubite białka przekładamy do rękawa cukierniczego (użyłam tylki 1M)

Wyciskamy 8 płaskich krążków oraz 8 wyższych "kapeluszy" o średnicy około 5 cm.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150°C w tej temp. pieczemy bezy przez pierwsze 20 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 130ºC i pieczemy jeszcze przez 20 minut. Bezy powinny być chrupiące zewnątrz i ale wilgotne w środku.

 

Wykonanie kremu: czekoladę kroimy na małe kawałeczki, można zbić ją młotkiem. Śmietankę zagotowujemy i zalewamy nią wcześniej pokrojoną czekoladę. Dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy miękkie masło. Gdy nasz krem będzie zbyt rzadki to wkładamy go do lodówki na około 10 minut, wyjmujemy i ubijamy przez 2 minuty w mikserze.

Na płaski spód wystudzonej bezy nakładamy krem czekoladowy, następnie przykrywamy drugą wyższą częścią.

 

Smacznego :)

 

 

 

Film zamieszczony przez użytkownika Alicja Szczepocka (@alicjaszczepocka)22 Paź, 2016 o 9:31 PDT

 

drukujopisanokrgyprzyciskinterfejsu_31868789

Drukuj Przepis

Drukuj Przepis bez zdjęć

poniedziałek, 07 listopada 2016, aluubaluu

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/11/08 18:43:14
Poezja <3
-
izaa_a
2016/11/09 15:34:00
ale pyszne!!!
-
Gość: agattekh, 195.94.208.*
2016/11/15 10:24:27
Wyglądają obłędnie :-)
-
judik1119
2016/11/20 12:20:23
Wyglądają pysznie! :) A te krem mmm :)
-
Gość: Pogoda, 185.145.38.*
2018/06/27 10:24:44
Sat24, Sat 24
Pogoda, Prognoza pogody
USA National Forecast
Weather Forecast
Wetter, Wettervorhersage, Wetterbericht
Meteo, Previsioni Meteo Italia
Météo France
United Kingdom Weather
Clima de Espana
Väder
Australia Weather

Test prędkości internetu
Speedtest, Speed Test
DSL Geschwindigkeit testen
Test di velocit Internet
Test de velocidad
Test de vitesse Internet