facebook STYLOWI instagram pinterest
KONTAKT
KONTAKT



KATEGORIE

BABKI
BABKI

BROWNIE
BROWNIE

PIECZYWO
PIECZYWO

CIASTA
CIASTA

CIASTKA
CIASTKA

CIASTO FILO
CIASTO FILO

CIASTO FRANCUSKIE
CIASTO FRANCUSKIE

DESERY
DESERY

DROŻDŻOWE
DROŻDŻOWE

INNE
INNE

KRAJANKI
KRAJANKI

LODY
LODY

MAKARONY
MAKARONY

MIĘSO
MIĘSO

MUFFINKI I BABECZKI
MUFFINKI I BABECZKI

NAPOJE
NAPOJE

PĄCZKI
PĄCZKI

PANCAKES I NALEŚNIKI
PANCAKES I NALEŚNIKI

PIERNIKI
PIERNIKI

PIEROGI
PIEROGI

PIZZA
PIZZA

PODRÓŻE
PODRÓŻE

PRALINKI
PRALINKI

PRZETWORY
PRZETWORY

RYŻ
RYŻ

SAŁATKI
SAŁATKI

SERNIKI
SERNIKI

SZARLOTKI, JABŁECZNIKI
SZARLOTKI, JABŁECZNIKI

TARTY
TARTY

TORTY
TORTY

ZUPY
ZUPY




O MNIE


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów blogi kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Mazurek kajmakowy

 

Składniki:

  • 0,5kg mąki pszennej
  • pół szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 250g margaryny miękkiej
  • gotowy kajmak z puszki

Wszystkie składniki prócz kajmaku wymieszać i uformować kulę, następnie przełożyć na blachę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 °C przez około 20min aż ciasto zacznie się rumienić.

Odstawić do ostudzenia, Gdy spód będzie ostudzony nałożyć kajmak.

Do dekoracji:

  • biała czekolada
  • gorzka czekolada
  • bakalie dowolne

czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dekorować mazurka w dowolne wzory.

Smacznego ;)

 

 

czwartek, 05 kwietnia 2012, aluubaluu

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
agattekh
2012/04/06 19:29:11
Piękny mazurek, w sam raz na Wielkanoc :-)
-
talablaska
2012/04/26 21:27:45
Całkiem podobny zrobiłyśmy :))))